Завтра, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби / t.me/dnipropetrovskaODA

Унаслідок російського удару по Кривому Рогу у ніч на 13 червня поранення отримали 28 мирних мешканців, 11 людей загинули.

ОНОВЛЕНО 14:19. Тіло ще однієї загиблої людини дістали з-під завалів приватного підприємства у Кривому Розі, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За цю страшну ніч Росія вбила у місті вже 11 цивільних осіб. Пошуково-рятувальна операція завершена. Триває розбір конструкцій.

ОНОВЛЕНО 13:01. Кількість загиблих становить вже 10 осіб, розповів голова Ради оборони міста Олександр Вілкул. "Завтра, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби. Станом на 13:00 - десять людей загинуло, один перебуває під завалами, 28 поранених, з них 12 у лікарнях міста в середньому, тяжкому та дуже тяжкому стані. Рятувальна операція триває", - написав він у Telegram.

Водночас заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов в ефірі "Єдині новини" уточнив, що 5 людей дістали з-під завалів продуктового складу, але пошуково-рятувальні роботи тривають: "Ми бачимо, що під завалами ще можуть знаходитись люди".

ОНОВЛЕНО 9:25. За інформацією Офісу генпрокурора, йдеться про чотирьох загиблих, тоді як голова Ради оборони міста Олександр Вілкул повідомляє вже про шістьох. 

Раніше голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив, що три крилаті ракети РФ вдалося знищити силам ППО, інші влучили у цивільні об'єкти, зокрема п'ятиповерхівку. 

Дехто з мешканців опинився під завалами. Рятувальники ліквідовують пожежу, яка, як зазначили в ОВА, охопила квартири з першого по п'ятий поверхи. "Троє постраждалих - на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Пошкоджено 6 легкових машин. Ще 4 травмованих - на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежу вже загасили", - звітує Лисак.

Пошкоджень зазнало й автомобільне підприємство. Зайнялася вантажна техніка. Полум’я вже вгамували. Зруйнована господарська споруда. 

ОНОВЛЕНО 8:18. У місті розгорнуто мобільний пункт прийому заяв від постраждалих. Поліція документує наслідки ракетного удару. Також пошкодження є у рятувальному підрозділі. Усюди працюють відповідні служби. Наслідки атаки уточнюються. 

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).  

Атака РФ по Україні 13 червня - головне

У ніч на вівторок, 13 червня, у низці областей України оголосили повітряну тривогу. Тоді ж у багатьох регіонах прогриміли вибухи. Наразі встановлено знищення усіх ворожих цілей у небі над столицею і удар по житлових об'єктах Кривого Рогу.

Водночас росіяни атакували Харків дронами типу "Шахед". Внаслідок атаки постраждало комунальне підприємство у Київському районі та складське приміщення в Салтівському. 

Всього, під час нічної атаки по Україні ворог, попередньо, застосував 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною. Також противник завдав удару чотирма "Шахедами", один було знищено нашими захисниками.

Вас також можуть зацікавити новини: