Бої в Бахмуті перемістилися в центр міста / фото ua.depositphotos.com

Бої за Бахмут тривають, ситуація на цей час контролюється. Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій.

"Там (на Бахмутському напрямку - УНІАН) противник зосереджує найбільші зусилля і не полишає мету взяти місто під контроль будь-якою ціною. Наразі, ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїну. Разом з тим, наші бійці завдають противнику значних втрат і  відчутно гальмують його наступальні дії", - заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, росіяни наступають відразу на декількох напрямках, але на більшості - їхні дії безуспішні:

Відео дня

"Попри високу активність ворога, нашим бійцям вдається стримувати його просування вперед та завдавати значних втрат. Так, на Куп‘янському напрямку були спроби противника вести наступальні дії, але завдяки влучному вогню нашої артилерії підрозділи противника вдались до втечі, навіть не діставшись рубежу переходу в атаку. На Лиманському напрямку дії ворога були також безуспішні. Всі його спроби провести наступальні дії розбились через стійкість наших позицій та мужність воїнів".

Бої за Бахмут - актуальні новини

Новий звіт Інституту вивчення війни стверджує, що найманці ПВК "Вагнера" домоглися деяких успіхів у Бахмуті, просунувшись на північ від траси Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут вздовж головної залізниці в місті.

До цього заступник Міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що російські війська зараз інтенсивніше використовують важку артилерію та авіаудари на Бахмутському напрямку.

За даними Державної прикордонної служби України, бойові дії в Бахмуті перемістилася у центр міста.