Лукашенко міг отримати завдання наступу в напрямку Луцьк – Львів / фото REUTERS

Ймовірність участі Білорусі у війні проти України – висока. Війська Олександра Лукашенка можуть зайти так, щоб перекрити доступ західного кордону в нашу державу. Це абсолютно реалістична версія.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Думаю, саме таке завдання отримав Лукашенко – здійснити наступ в напрямку в Луцьк – Львів, для того, щоб максимально спробувати відрізати Україну від допомоги з європейських країн і з НАТО", – наголосив Жданов.

Відео дня

Однак, на думку експерта, Україна готова до такого розвитку подій.

"Ми тримаємо угруповання військ і готові зустрітися (з білорусами – УНІАН). Збройні Сили України повинні спрацювати так, щоб перше бойове зіткнення з білоруською армією було найпотужнішим", – пояснив він.

Білоруська армія повинна одразу відчути, що таке справжня війна. Адже вона не має бойового досвіду – ніколи і ніде не брала участі у бойових діях, наголосив експерт.

"Перші поранені і вбиті можуть спричинити соціальний вибух в Білорусі. Там це реально, адже більша частина суспільства й армії налаштовані проти цієї війни. Для них буде привід для того, щоб виступити з протестом проти Лукашенка", - зазначив Жданов.

Як повідомляв УНІАН, 20 березня у Міноборони України заявили, що зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. У Генштабі ЗСУ при цьому заявили, що існує велика загроза наступу Республіки Білорусь на Волинському напрямку.

21 березня міністерство оборони Білорусі заявило, що відводить своїх десантників від українського кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: