Бойовика затримали в одному з хостелів Києва / фото ssu.gov.ua

Бойовика "ДНР", який у 2014 році ліквідовував поранених у бою українських військових, засуджено до 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За інформацією спецслужби, у ході досудового слідства встановлено, що житель тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру НЗФ "ДНР" у місті Слов’янськ. Після його закінчення був призначений на посаду заступника керівника. Він здійснював підготовку бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному спротиві підрозділам сил антитерористичної операції.

Відео дня

Читайте такожГоловному кату донецької в'язниці бойовиків "Ізоляція" обрали запобіжний захід

Крім того, перебуваючи у складі різних підрозділів НЗФ, зловмисник брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій Збройних сил України у районі Донецька, Ясинуватої, Докучаєвська, смт Пантелеймонівка, а також здійснював чергування на військових об’єктах, конвоював затриманих та військовополонених.

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та засудив до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, контррозвідники затримали бойовика у жовтні цього року в одному з хостелів столиці, куди він прибув з тимчасово анексованої території АР Крим.

Вас також можуть зацікавити новини