Бахмут - це дуже важливий напрямок / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, які можливості відкриває для ЗСУ звільнення Бахмута.

Він зазначив, що стратегічно - це дуже важливий напрямок.

"Якщо ми повертаємо Бахмут, ми виходимо південніше Бахмута на Ясинуватську розв'язку, а північніше міста - на Піски. Ясинуватська розв'язка - це в'їзд до Донецька, Піски - до Горлівки. Між ними йде траса, що забезпечує взаємодію і перекидання військ противника. Це дуже стратегічно. Між Пісками і Ясинуватою можна вклинюватися в оборону ворога і виходити до державного кордону України", - сказав він в ефірі

Жданов нагадав, що завданням путінських військ було захоплення Донецької та Луганської областей в адміністративних межах.

"Ось вони йшли, а Бахмут стояв у них поперек горла. Вони думали, що взявши Бахмут, вони вийдуть на оперативний простір і перед ними залишиться остання найбільша житлова агломерація Слов'янськ-Краматорськ, вони її беруть і виходять на кордон Донецької та Дніпропетровської областей", - заявив він.

Експерт припустив, що в прилеглих до Донбасу областях окупанти хотіли створити зону безпеки, демілітаризувавши їх повністю.

Ситуація в Бахмуті - останні новини

Наші війська мають частковий успіх на південному фланзі біля Бахмута, закріплюються на рубежах. Про це речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий сказав в ефірі телемарафону.

ВСУ станом на 13 липня 2023 року продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Вас також можуть зацікавити новини: