Україна скоро отримає винищувач F-16 / фото US Air Force

Командир екіпажу вертольота Мі-8 з позивним "Гуцул" розповів, чому ЗСУ так сильно зараз потрібні американські винищувачі F-16.

"Їхні (російських військ) винищувачі можуть знищувати повітряні цілі на відстані 100 км.і ми бачимо їх літаки, але не можемо нічого зробити - наше ППО зараз не може їх дістати. Ось чому нам потрібні F-16", - сказав він у інтерв'ю УНІАН.

За його словами, F-16 - це багатофункціональний винищувач, що знаходиться на озброєнні повітряних сил США і ще в 24 арміях світу:

Відео дня

"Він може змінити баланс сил в повітрі і вплинути на хід війни. F-16 - платформа для сучасного авіаційного озброєння. Він може одночасно нести ракети "повітря-повітря" і "повітря-земля". Може знищувати балістичні ракети, крилаті ракети, літаки, вертольоти, БПЛА, а також РЛС, кораблі і т.д. F-16 дозволять безпечніше працювати нашій авіації. Високоточна зброя - запорука збереження життів наших воїнів".

Також льотчик додав, що сучасні ракети винищувачів "повітря-повітря" дозволяють збивати цілі на відстані до 180 км:

"Це змусить російські літаки діяти далі України. Дальність протикорабельних ракет - до 220 км. Це може виявитися серйозним фактором для переміщення Чорноморського флоту з Криму на інші бази".

Винищувачі F-16 для України 

Нагадаємо, днями міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що Україні передадуть американські винищувачі F-16 в короткостроковій перспективі:

"У короткостроковій перспективі ми отримаємо F-16. Середньостроково, на перспективу, для майбутнього, ми також робили замовлення на майбутнє для сил оборони майбутнього, але це 2027-2030 рік...  Ми обговорюємо не тільки F-16, перелік величезний. Як я і говорив, ніяких лімітів на передачу технологій немає".

Вас також можуть зацікавити новини: