Існує керований процес посилення потужності України, вважає експерт / фото Генштаб ЗСУ

Аналітик Defense Express Сергій Згурець припустив, що Захід передає Україні озброєння у помірних обсягах, щоб краще контролювати процес розпаду Росії.

"Як варіант, американці чи європейці (скоріше американці) оцінюють, що ми дуже добре стримуємо РФ, і не дають зброї настільки багато, щоб, умовно кажучи, ситуація раптово не переломилася на полі бою. Бо в такому разі створиться загроза, що росіяни почнуть впадати в істерику і розмахуватимуть ядерними дубинками. Крім того, треба забезпечити паралельно керованість процесу розпаду РФ і/чи керованість процесу передачі влади в РФ. Думаю, що ці два процеси – кероване посилення наших можливостей і керований процес контролю розпаду Російської Федерації – якимось чином узгоджені у часі. І воно все одно рано чи пізно приведе до розпаду РФ і нашої перемоги", - сказав Згурець для "Орестократія".

Експерт також вказав на "червоні лінії" у процесі військової допомоги союзників Україні.

Відео дня

"В будь-якому разі є це розуміння отих червоних ліній, щоб не дати, напевно, зайвого озброєння, щоб ми так потужно не воювали. Можливо, якийсь там керований процес посилення нашої потужності. Я думаю, що він зберігається і досі", - додав Згурець.

Війна в Україні

Як повідомляв УНІАН, розпочавши повномасштабне вторгнення 24 лютого російська армія зазнала невдачі у швидкому захопленні України, хоча й зуміла окупувати значні території.

Утім, вже навесні ЗСУ витіснили російського ворога з Київської, Чернігівської і Сумської областей. А стрімкий контрнаступ українських військових змусив окупантів панічно тікати з Харківської області, кидаючи там свою військову техніку та все награбоване.

А вже в листопаді російські окупанти втекли з Херсона, який був захоплений ними в перші дні широкомасштабної війни. Президент Володимир Зеленський назвав 11 листопада історичним днем, оскільки цього дня українські військові повернулися в Херсон