По Кримському мосту "прилетіло" 17 липня / фото Maxar Technologies

За ударами по Кримському мосту будуть нові операції українських Сил оборони. Є ще кілька мостів-цілей для ЗСУ, по яких ворог перекидає озброєння і техніку для своєї армії.

Які наступні мости можуть бути атаковані, на YouTube-каналі "Ранок лютого" пояснив полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Найближчим часом, якщо виходити з такої військової науки, ми повинні вдарити ще по двох мостах. Тобто відмінусувати Чонгарський, добити його врешті-решт. І знищити Таганрозький міст, це на території Ростовської області, через нього йде 2/3 саме військової продукції", - заявив він.

За словами Світана, 30% йшло саме через Кримський міст: вони там розділяються 20% - залізничним, а 10% - автомобільним шляхом.

"Ось цей автомобільний шлях повністю відминусували росіяни. Зараз запустять по гілці, що залишилася, найімовірніше, реверсний рух. Ну, будемо дивитися, як вони це робитимуть", - каже полковник запасу ЗСУ.

Крім того, каже Світан, найближчим часом потрібно добити залізничний Кримський міст.

Атака на Кримський міст 17.07.2023

У ніч на 17 липня 2023 року поблизу Кримського мосту пролунали вибухи. Пізніше окупанти почнуть тиражувати фото і відео, на яких видно, що один проліт моста впав, інший - пошкоджений.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела повідомила, що нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ і ВМС. Ні Служба безпеки, ні Військово-морські сили офіційно не підтвердили свою причетність до пошкодження Кримського мосту.

У Росії традиційно в атаці на Кримський міст звинуватили Україну і назвали удар по спорудженню "терактом".

Вас також можуть зацікавити новини: