Лавров: наступна фаза цієї "спецоперації" наразі починається / фото ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про "наступну фазу спецоперації в Україні".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню India Today.

За словами Лаврова, метою повномасштабного вторгнення РФ в Україну було "повне звільнення Донецької та Луганської республік".

Відео дня

"Ця операція продовжиться, наступна фаза цієї спецоперації наразі починається. І, на мою думку, зараз буде важливий момент під час цієї спецоперації", - заявив він.

Лавров також переклав відповідальність за війну Росії проти України на США і країни Заходу. Він знову повторив, що ці країни нібито "порушили свої обіцянки російському керівництву і почали просувати НАТО на схід після зникнення Радянського Союзу". 

Війна Росії проти України

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого Росія вторглася на територію України. Путін назвав війну з суверенною державою "спеціальною військовою операцією", покликаною нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" країну.

Окупанти з зухвалістю і небаченою жорстокістю обстрілюють житлові райони українських міст і населених пунктів, використовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети.

Майже 5 млн українців, рятуючись від війни, залишили свої домівки і виїхали за кордон, ще мільйони стали внутрішньо переміщеними особами. За підрахунками ООН станом на 18 квітня внаслідок дій російських окупантів в Україні загинули 2072 мирних жителі. 2818 людей були поранені.

Вас також можуть зацікавити новини: