Миколаївські десантники розповіли, як знищують ворогів з трофейної САУ / скриншот з відео

У боях з російськими окупантами бійці артилерійського підрозділу 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ захопили трофей, який тепер використовують для знищення ворога. Йдеться про самохідну артилерійсько-мінометну установку 2С9 "Нона". Миколаївські десантники повідали про особливості використання техніки і знищені з її допомогою цілі.

Відео з розповіддю бійців опублікував прес-центр командування Десантно-штурмовими військами ЗСУ на офіційній сторінці на Facebook.

"Особливості роботи: вона маневрена, вона швидка. Швидко приходить до бою. Основне завдання — це в першу чергу знищення противника, як живої сили, так і ворожої техніки", — заявив один з бійців 79-ї бригади.

Відео дня

Інший воїн похвалив 2С9 "Нона" за маневреність і точність. Він також перерахував цілі, які миколаївські десантники підірвали за допомогою цієї САУ. Список включає 1 танк, 3 ББМ "Тигр", 1 БМП та іншу автомобільну техніку. Артилерійсько-мінометна установка використовується бійцями як вдень, так і вночі.

Нагадаємо, вчора, 30 липня, бійці з 1-го батальйону 95 ОДШБр отримали танк Т-72 окупантів — у відмінному стані і майже без пробігу. А в середині липня воїни 128-ї бригади обзавелися трофейними гранатометами та іншим озброєнням.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: