Захисники готові до наступу окупантів / фото УНІАН

Північ Харківщини - один з напрямків, де російські загарбники, ймовірно, спробують здійснити новий наступ. Державний кордон на півночі Харківської області - це тепер фактично лінія щоденних бойових зіткнень, йдеться в сюжеті ТСН.

Усе літо, а особливо на початку осені, коли наші захисники витискали окупантів у бік півночі, тут точилися важкі бої. Нині ця територія деокупована, але не мирна. Тут щодня фіксують обстріли по кілька разів.

Трапляється, що вздовж кордону та по прилеглих населених пунктах летять ворожі снаряди класу "повітря-земля".  Останніми тижнями почастішали випадки, коли тут намагаються повзти нечисельні групи ворожих піхотинців.  Тактика, коли ворог тихо намагається промацати слабкі місця в українському захисті, геть не нова. 

Російські окупанти на півночі Харківщини проводять розвідку боєм, але це - не наступ, кажуть військові. Водночас визнають, що навпроти Харківської області з півночі ворог накопичує сили. Важку бронетехніку росіяни намагаються підтягувати по кілька одиниць, переважно в темну пору.

На своїй території росіяни вибудовують власну лінію оборони, та наші військові лише спостерігають, визнає командир 228-го батальйону. Та коли ж окупанти сунуть вперед, наші воїни задіюють озброєння. 

"Сьогодні всі скрізь по лінії державного кордону їх (окупантів, - УНІАН.) очікують, і повірте мені, наші ЗСУ готові зустріти їх добре", - каже боєць з позивним "Дядя Рома".

Новий наступ Росії - де він може статися

Видання Financial Times 5 лютого повідомило, що українській владі передали інформацію про новий наступ Росії, який може відбутися протягом 10 днів. При цьому ймовірним напрямком атаки називають західну частину Луганської області.

У Міноборони України заявляли, що РФ розпочати новий наступ до 24 лютого. Вона може наступати на двох напрямках - на Донбасі або на півдні.

У січні Генштаб повідомляв, що незабаром Росія спробує вийти на адмінкордон Донецької області та захопити лівобережну частину Запорізької області.

В ГУР заявляють, що російські війська підуть у наступ на трьох напрямках - Донецькому, Луганському та Запорізькому.

Секретар РНБО Олексій Данілов говорив, що новий масштабний наступ окупантів може розпочатися у Харківській чи Запорізькій областях.

Вас також можуть зацікавити новини: