У ЄС продовжують навчати українських військових / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У рамках тренувальної місії для українських військовослужбовців (EUMAM) у Європейському Союзі вже пройшли підготовку 24 тисячі захисників. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Хороші новини про Місію з питань військової допомоги: вже 24 тисяч українських солдатів пройшли навчання в рамках цієї місії", – наводить його заяву на пресконференції після зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу в Люксембурзі "Європейська правда".

Зазначається, що на меті місії – провести підготовку до 30 тисяч українських військовослужбовців. Тренування відбуваються у центрах, що розташовані у країнах-членах ЄС.

Відео дня

"І, безумовно, мету в 30 тисяч до кінця року буде досягнуто задовго до кінця року", – наголосив Боррель.

Підготовка українських військових за кордоном

26 червня уряд Данії повідомив про початок навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Зазначається, що на підготовку знадобиться біля 8 місяців. 

15 червня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що завдяки зусиллям міжнародних союзників і партнерів навчання пройшли майже 60 тисяч українських солдатів. Їх готували для поточних операцій зі звільнення окупованих українських територій.

Вас також можуть зацікавити новини: