Нещодавно мобілізованих на захопленій частині Луганщина ворог використовує як гарматне м’ясо, повідомили у Луганській ОВА / фото REUTERS

На окупованих територіях Луганщини російські окупанти використовують свіжемобілізованих як гарматне м’ясо для виявлення позицій Збройних сил України.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, свіжемобілізованих, не за власним бажанням, кидають в саме пекло фронту. Особливо їх використовують для виявлення вогневих точок наших Збройних сил.

Відео дня

"Беруть 10-20 свіжемобілізованих, кидають їх вперед, їх звісно знищують. Таким чином росіяни бачать, звідки вели вогонь наші захисники, і потім вже відпрацьовують артилерією. Тобто в прямому сенсі, як гарматне м’ясо", - сказав він.

Гайдай повідомив, що зовсім невеличка частина Луганської області ще тримається.

"Там ідуть запеклі бої і наші захисники знищують як особовий склад, так і техніку російської армії", - додав голова ОВА.

Також він зазначив, що на окупованій частині Луганщини гуманітарна катастрофа. Окупанти намагаються відновити газопостачання, але у них не виходить.

Раніше Сергій Гайдай повідомив, що в Луганській області супротивники застосовують авіацію, але не просуваються, втрачаючи чергові склади з боєприпасами.

Вас також можуть зацікавити новини: