Дмитро Бердніков став новим гауляйтером Маріуполя, повідомив Петро Андрющенко / скріншот

Російські загарбники "призначили" нового гауляйтера в окупованому Маріуполі.

Новим гауляйтером став росіянин з краю оленеводів, про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Знайомтесь. Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердніков Дмитро. Росіянин з краю оленеводів. Переведено з посади першого заступника голови уряду Республіки Якутія. До того був мером Іркутська та Якутська", - заявив Андрющенко.

Відео дня

За його словами, відбувся "фінальний удар по угрупуванню Сабліна (депутат Держдуми Росії, куратор окупації Маріуполя - Ред.) / Іванова (кримінальний авторитет Петро Іванов - Ред.) від ФСБшників групи прикриття Пушиліна (ватажок самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін - Ред)".

"Причина "зміни лідера" - внутрішньополітична боротьба. Наші джерела повідомляють, що реально озвучена в очі Іващенко причина (колаборант Костянтин Іващенко, який виконував роль гауляйтера одразу же після окупації міста - УНІАН) - суцільний провал підготовки до зимового періоду і надто великі масштаби розкрадання коштів", - зазначив радник мера.

"Зміна керівництва - то повний сюрприз для колаборантів Маріуполя. При тому, що з понеділка більшість колаборантів-заступників та працівників середньої ланки окупаційної адміністрації буде звільнено. Новий господар Маріуполя Бердніков прибуває зі своїми людьми на майже всі посади та навіть зі своєю персональною охороною. Поки за Іващенком збережуть функцію голови, яка говорить, але від всіх процесів в місті, включаючи розкрадання металобрухту, він відсторонений вже", - додав Андрющенко.

Ситуація в Маріуполі - найважливіші новини

Маріуполь знаходився у блокаді окупантів з початку березня. Супротивники активно атакували цивільну інфраструктуру, зокрема, розбомбили пологовий будинок, драматичний театр та інші будівлі, в яких знаходилися мирні люди. Через ворогів загинули десятки тисяч осіб.

Влада України зазначила, що супротивник майже повністю знищив місто. 

Маріуполь опинився в повній окупації після того, як з території заводу "Азовсталь" вийшли наші воїни.

Після цього гауляйтером став Костянтин Іващенко. Петро Андрющенко повідомляв, що у місті лунали вибухи через те, що була кримінальна боротьба між Іващенком та посіпаками Петра Іванова.

Вас також можуть зацікавити новини: