У воєнний час жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу / фото УНІАН

Зараз нема потреби для призову жінок на військову службу, які перебувають на обліку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач.

Він зазначив, що у воєнний час жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані у військові частини на військову службу.

Відео дня

"Наразі такої необхідності немає", - зазначив Горбач.

Він уточнив, що в окремих випадках жінки можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними спеціальностями: медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо.

"Але слід зауважити, що станом на сьогодні жодна жінка не була мобілізована без її згоди. Поки що така необхідність не настала", - сказав представник ЗСУ.

Жінки на військовому обліку: що відомо

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2021 року Міністерство оборони розширило перелік спеціальностей і професій, які передбачають, що жінки мають стати на військовий облік військовозобов'язаних. Зазначалося, що жінок можуть призивати до Збройних сил або залучати до оборонних робіт, але тільки у воєнний час. Роботодавці жінок відповідних спеціальностей мають контролювати їхнє перебування на військовому обліку.

Наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський видав указ про призов резервістів в особливий період.

Вас також можуть зацікавити новини: