Путін змінює плани щодо війни в Україні / Скріншот

Екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж заявляє, що зараз головна мета РФ - завоювання Донецької області, але ці спроби безуспішні. 

Як зазначив генерал в ефірі проекту FreeДом, президент Росії навіть ставив перед армією терміни, до яких вони повинні захопити Донецький регіон.  Це і 9 травня, і червень, й липень. Але цього не сталося. 

"Ресурс вичерпується, Російська Федерація втрачає темпи. І, за великим рахунком, Путін перебуває у цейтноті. Він хотів припинити війну ще в березні, з гарантіями невступу в НАТО та зняттям санкцій. Але ця модель не спрацювала. Тому він пішов на другий етап", - каже Маломуж.

Стримавши запал, він переорієнтувався на Донецьку й Луганську області. Путін сьогодні хоче знайти ту модель, яка б сьогодні забезпечила йому й успіх, й імідж в РФ. І щоб він отримав певні дивіденди в Україні, захопивши Донецьку і Луганську область і забезпечивши південний коридор. 

Зараз президент країни-агресора загрожує й Україні, і Заходу, що може бути більш глобальна війна, яка призведе до конфронтації із Заходом. За словами генерала, Путін чинитиме тиск на Німеччину, Італію, Францію, Туреччину, щоб Україна погодилася на переговорний процес. 

Маломуж нагадав, що Україна у жодному разі не погодиться на переговори, згідно з якими наша країна повинна буде "віддати" свої території. 

Генерал зазначає, що зараз президент РФ буде кидати на війну все, що тільки може, й нагнітати ситуацію. Тепер він налаштовує населення Росії на те, що їм загрожує Захід.

Раніше Маломуж заявляв, що Путін має намір продовжувати "спецоперацію" в Україні. У його планах - посилення військового потенціалу, нова хвиля мобілізації, повне захоплення Луганської та Донецької областей, а також півдня України.

Вас також можуть зацікавити новини: