Резніков розкритикував Захід за повільне постачання зброї Україні / Фото прес-служби КМДА

Міністр оборони Олексій Резніков не задоволений втратою інтересу з боку західних країн та медіа до потреб української армії та певним відчуттям полегшення, попри запеклі бої в Україні.

Про це Резніков заявив в інтерв’ю британському журналу The Economist

"Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, або ж він чудово розуміє, але втомився й ладен змиритися з думкою, що українці вмирають щодня. Ми потребуємо допомоги швидко, бо кожен день зволікань вимірюється кров’ю українців", - зазначив міністр.

Міністр додав, що інколи має вільну хвилину, аби проглянути перші шпальти європейських та американських видань. Його непокоїть певна втрата інтересу до України та її незалежності з боку західних журналістів та експертів. 

Він додав, що українське військово-політичне керівництво не погодиться на жоден акт капітуляції чи поступатися своїми територіями за наполяганнями Заходу. 

Резніков зізнався, що інколи після телефонних розмов з міністрами Франції й Німеччини може "випустити пару" в колі близьких колег і радників, "не добираючи слів" через небажання партнерів пришвидшувати постачання озброєння Україні. 

Міністр оборони запевнив, що Україна готова відкинути російські окупаційні війська із захоплених територій, як тільки отримає сучасні реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, але нинішніх поставок не достатньо в кількісному стосунку. 

Резніков висловив упевненість, що українська армія готова повністю перейти на типи озброєння та спорядження за стандартами НАТО впродовж одного місяця, тому, за його словами, сумніви партнерів щодо спроможності українських військових невиправдані.

Він також розповів, що українська влада вдавала, що не готується до війни, але насправді приховано здійснила приготування до широкомасштабного вторгнення. 

На початку лютого Україна почала військові навчання "Заметіль-2022" по всій території України, перекинувши підрозділи з постійних місць дислокації. Таким чином ракетні удари росіян у перші дні по казармах та аеродромах не нанесли суттєвої шкоди, бо в цей момент з’єднання й підрозділи перебували на інших позиціях. За його словами, чимало повітряних ударів росіян припали на "муляжі". 

Як повідомляв УНІАН, 9 червня у Міноборони назвали кількість українських захисників, які щодня гинуть на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: