Росія використовує ядерку для шантажа / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що міжнародне товариство має не дати РФ стати неконтрольованим розповсюджувачем ядерної зброї.

"Росіяни кожного разу переходять на ядерний шантаж, коли наближається чи відбувається поразка. Коли це відбувалося під час нашого контрнаступу на північному плацдармі - така ж ситуація була з погрозами щодо Чорнобильської АЕС. Потім була Запорізька АЕС, згодом "брудна бомба" - наративи, що її готує Україна. Це шантаж у вигляді - "ми самі використаємо "брудну бомбу" і звинуватимо в цьому Україну", - сказав він в ефірі "Еспресо".

За словами Коваленка, РФ кожного разу вмикає ядерний шантаж, коли виникає якась проблема. Існує загроза, що Кремль надасть ядерну зброю Сирії чи Венесуелі.

Відео дня

"Як ми бачимо, це вже дратує не лише міжнародне суспільство, а уже нібито друзів Росії - Китай, Індію. Але росіяни не мають іншого сценарію, як погрожувати. Небезпека у тому, що Росія може стати розповсюджувачем ядерної зброї у світі. Сьогодні вони пояснюють тим, що Лукашенко до них звернувся із запитом про розміщення ядерної зброї у Білорусі. А якщо це завтра зробить, наприклад, Башар Асад і на території Сирії буде розміщено ядерну зброю?  Ніколас Мадуро, Венесуела?" - Пояснив експерт.

Він наголосив, що це прецедент, на який не пішла ще жодна ядерна держава, а тому світовій спільноті треба починати щось робити вже зараз.

"Міжнародному співтовариству уже потрібно починати щось робити для того, щоб зупинити Росію як неконтрольованого розповсюджувача ядерної зброї. Це той прецедент, на який жодна інша країна з ядерного клубу ніколи не йшла - збільшення кількості користувачів ядерною зброєю", - підсумував Коваленко.

Ядерна зброя у Білорусі

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін домовився зі своїм колегою Олександром Лукашенком про розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Поки що Пентагон поки не бачать ознак розміщення ядерної зброї в РБ.

Наразі Україна вимагає негайно скликати позачергове засідання Ради Безпеки ООН щоб обговорити проблему, що виникла.

Вас також можуть зацікавити новини: