Окупанти можуть піти в наступ навіть за несприятливих погодніх умов / facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти можуть розвивати наступ попри погіршення погодних умов у найближчі півтора місяця.

Про це йдеться у свіжому огляді британської розвідки. Автори зазначили, що погода продовжує відігравати важливу роль у ході війни в Україні. Останніми днями умови переміщення по пересіченій місцевості на Донбасі практично не змінилися, оскільки земля й замерзла, зазначили в розвідці.

Але, за прогнозами, наступного тижня підвищення температури ґрунту і танення снігу погіршать умови пересування по всьому Донбасу. За оцінкою британської розвідки, умови пересування по пересіченій місцевості будуть найгіршими в середині і наприкінці березня, коли буде багато багнюки.

Відео дня

"Командири з обох сторін, найімовірніше, намагатимуться уникати планування великих наступальних операцій у цей час. Проте політичні чи оперативні рішення можуть переважати над цими побоюваннями, як це продемонструвала РФ, почавши вторгнення наприкінці лютого 2022 року", – йдеться у огляді.

Новий наступ окупантів

В Головному управлінні розвідки Міноборони вважають, що російські війська підуть у наступ на трьох напрямках: Донецька, Луганська та Запорізька області.

За даними Financial Times, українській владі передали інформацію про новий наступ Росії. При цьому ймовірним напрямком атаки аналітики називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лиману.

Інститут вивчення війни зазначив, що російські окупанти поспішають почати новий масштабний наступ, щоб встигнути до надходження нової зброї ЗСУ.

7 лютого у британській розвідці зазначили, що малоймовірно, що армія РФ спроможна наростити сили для значного впливу на хід війни в Україні протягом найближчих тижнів.

Вас також можуть зацікавити новини: