Що буде, якщо Захід затягуватиме надання озброєння ЗСУ: генерал озвучив похмурий сценарій

Український генерал та екс-очільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж прогнозує, що на нас чекає важкий період у війні з Росією, оскільки Кремль відчуває поразку й буде намагатися наростити ресурси у всіх форматах.

Як пояснив Маломуж в інтерв'ю "Обозревателю", російський ВПК працює цілодобово без вихідних, "клепаючи" ракети, інше озброєння та техніку. Крім того, очевидно, у РФ буде ще один етап мобілізації.

Тож на цьому етапі, наголосив генерал, дуже важливо, щоб Україні вчасно поставляли озброєння та техніку США, Британія та країни ЄС:

Відео дня

"Ця допомога має бути швидкою. Якщо ми затягуємо цей процес, Росія накопичуватиме ресурс, вона розгортатиме свої сили, і це буде важка війна. Питання часу тут дуже важливе".

Якщо Захід затягуватиме з допомогою, це не дозволить Україні розгорнути стратегічні наступальні операції. Тобто все відбуватиметься на рівні тактичних операцій, а це дасть фору Росії. 

Надання зброї Україні

Як заявляв президент Зеленський, Україна вперше отримає від США броньовані машини Bradley. А Німеччина планує в перші три місяці цього року доставити в Україну близько 40 БМП Marder і ЗРК Patriot.

Напередодні, 21 грудня 2022 року, в США оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Зокрема, до нього увійшов ЗРК Patriot. 

Також повідомлялося, що Америка передасть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS, бронемашини MRAP та зенітні ракети Sea Sparrow.

Вас також можуть зацікавити новини: