Гаубиця M777 / фото US Army

З початку широкомасштабного вторгнення Росії, США передали Україні 108 гаубиць, 26 тисяч Javelin та інших протитанкових систем й 1,4 тисячі Stinger.

Про це повідомляє посольство США в Україні у Тwitter. 

"З початку путінської війни проти України, президент Байден оголосив про 11 траншів військової підтримки Україні. Ми працюємо з нашими союзниками та партнерами, щоб забезпечити український народ тим, що йому необхідно для захисту своєї країни", – підкреслили у посольстві. 

Загальна сума безпекової допомоги США вже сягнула 4,6 мільярда доларів. Зокрема, Україна отримала 108 гаубиць, 26,5 тисяч протитанкових ракетних комплексів (в тому числі Javelin), 1,4 тисячі переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger, 220 тисяч артилерійських снарядів, 50 мільйонів патронів, 75 тисяч комплектів бронежилетів і шоломів.

Нагадаємо, що 15 червня у Брюсселі відбудеться зустріч Контактної групи міністрів оборони з питань підтримки України. Зустріч пройде у форматі "Рамштайн-3". Перша зустріч групи підтримки України на рівні очільників оборонних відомств відбулася 26 квітня на авіабазі Рамштайн у Німеччині, у ній взяли участь понад 40 країн. Друга зустріч пройшла 23 травня.

Раніше Михайло Подоляк озвучив конкретний запит від України на поставку озброєння. У список побажань Подоляк включив 500 танків, 1000 гаубиць, 300 реактивних систем залпового вогню та 2000 одиниць бронетехніки.

Міністр оборони США Остін заявив, що його країна готова задовільнити запити України.

Вас також можуть зацікавити новини: