Питання відкриття КПВВ у Золотому поставлено на паузу / фото УНІАН

Російські окупанти зажадали від України в рамках Тристоронньої контактної групи віддати їм частину території Донбасу для відкриття пункту пропуску "Золоте".

Про це в ефірі 24 канали розповів журналіст, представник України в ТКГ Сергій Гармаш.

За його словами, бойовики продовжують блокування питання про відкриття КПВВ. При цьому вони йдуть на "дива креативності" й  вигадують для цього різні приводи. Раніше вони вимагали гарантії безпеки, проте під час останнього засідання групи бойовики придумали нові умови.

Відео дня

Так, терористи заявили, що Україна нібито неправильно визначила точку нуля – місце, з якого починається контроль сторін над "сірою зоною".

Читайте такожЗ семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській" - МВС

"Фактично вони вимагають віддати їм 350 метрів нашої території, щоб відкрити КПВВ у Золотому. Тому це питання знову залишається на паузі і поки ніяк не вирішується", - пояснив Гармаш. І додав, що не бачить сенсу йти на подібні поступки.

КПВВ "Золоте" досі не працює через бойовиків / скріншот

Журналіст припустив, що питання про відкриття КПВВ буде вирішуватися на вищому політичному рівні.

"Кожен метр нашої території омитий кров'ю наших військових. Я вважаю, що віддавати її їм не потрібно і недоцільно", - говорить він.

Напередодні українська сторона на переговорах у ТКГ заявила, що вдалося розблокувати роботу робочої гуманітарної підгрупи, яка займається звільненням полонених.