Ігнат закликав людей не ігнорувати тривогу / скріншот

Останні декілька днів в Україні часто лунають масштабні повітряні тривоги на тлі злету МіГ-31К, але росіяни не здійснюють атак. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат наголосив, що не варто розділяти ці сигнали на більш небезпечні чи менш небезпечні та ігнорувати тривогу.

"Немає ніяких помаранчевих, жовтих, фіолетових тривог. Потрібно розуміти, що все одно завжди небезпечно. Шість "Кинджалів" – тому доказ, летіли нещодавно. Перед цим було два "Кинджали". Тому, коли летить МіГ-31… люди читають Telegram-канали, які, на жаль, плодяться, не знаю, як це назвати. І ці Telegram-канали стають основним джерелом інформації, яке люди дивляться. Оголошується повітряна тривога. Карта червона — все, без варіантів. Потрібно дотримуватися", – пояснив Ігнат в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він нагадав, що Україна "червоніє" не лише під час зльоту МіГів, але й у разі ракетної небезпеки. Ігнат також додав, що тривогу оголошують там, куди потенційно можуть долетіти ракети.

Відео дня

"Є ракетна небезпека з боку сходу, припустимо. Частина України червона. Куди можуть діставати ракети, там буде червона зона. С-300 і РСЗВ – теж можуть із цих причин, але там часу дуже мало, коли працюватимуть ці системи,  хвилина. Хвилина, щоб хоча б сховатися. Далі робота Ту-22. Вони, коли вилітають з півдня, це Шайківка, Курська область, те ж саме, ракета швидкісна летить до 600 км. Усі ці типи тривог, включно з "Кинджалом" або роботою стратегічної авіації, або вже кораблів Чорноморського флоту, всі червоні тривоги", – наголосив Ігнат.

Масштабні тривоги в Україні

Протягом останніх декількох днів в Україні стали частіше оголошувати повітряну тривогу, зокрема, через підняття в небо потенційних носіїв ракет "Кинджал" – винищувачів МіГ-31К. Секретар Ради національної безпеки і Оборони Олексій Данілов заявив, що такою "тактикою" росіяни прагнуть залякати українців. 

Військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що у такий спосіб ворог хоче тримати українців у постійній напрузі. Крім того, окупаційні сили можуть  вести повітряну розвідку з метою виявлення радарів української ППО. 

Водночас військовий експерт Роман Світан наголосив, що навіть якщо ці польоти МіГ-31К тренувальні, підйом цього літака може бути розцінений як попередня атака.

Вас також можуть зацікавити новини: