У Київській області двоє лісників підірвалися на російській міні – один з них загинув / фото Болоховець

В Київській області двоє лісників підірвалися на ворожій міні, коли їхали на машині. Один з них загинув, а другий потрапив до лікарні.

Про інцидент повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець на персональній сторінці на Facebook.

"Зараз майже по всіх областях України діє заборона на відвідування лісу. Друзі, це важливо. Один невірний крок може коштувати вам життя. Вчора на Київщині двоє наших працівників їхали на автомобілі територією лісового фонду до лісництва для завантаження і вивезення лісопродукції. Та під час руху лісовою дорогою вони натрапили на протитанкову міну. Сильний вибух. Водій загинув, друга людина в лікарні", — повідомив Болоховець.

Відео дня

Очільник також попередив, що навіть з лісниками, які добре знають усі стежки, трапляються такі трагедії. Тому іншим громадянам слід триматися подалі від лісів.

Нагадаємо, зараз територію Київської області очищають від мін. Росіяни залишили після себе багато "подарунків. Нещодавно ДСНС показала бомбу МОН-90, яку замаскували під картату сумку.

Окупанти також встановили чимало гранат і розтяжок, частину з них – серед предметів побуту в будинках громадян. За словами голови Київської ОВА Олександра Павлюка, основні заходи з розмінування області будуть завершені до кінця травня. Однак на повне очищення Київщини може знадобитися рік.

Наслідки вибуху міни / фото Болоховець

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: