Росія використовує летовища в Білорусі та на окупованих територіях України / фото ua.depositphotos.com

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що Росія використовує в агресії проти нашої держави близько 40 летовищ. При чому не всі ці аеродроми розташовані на території Російської Федерації. 

Як він зазначив в ефірі "Еспресо", російські літаки постійно перебувають на території Білорусі. Це і винищувачі, і бомбардувальники.

"Зараз російська бомбардувальна й штурмова авіація працює на Сході України. Вчора було знищено російський штурмовик та бомбардувальник силами ППО України", – додав Ігнат.

Відео дня

Речник Повітряних сил наголосив, що ворог використовує не тільки білоруські аеродроми, які є по факту окупованими Росією.

"Росіяни також використовують аеродроми на окупованих українських територіях, в окупованому Криму. Близько 40 летовищ Росія використовує в агресії проти нашої держави", – підсумував Ігнат. 

Удари по російським аеродромам

Влітку 2022 року "бавовна" сталася на російському аеродромі у Новофедорівці в окупованому Криму. Військовий експерт Олег Жданов припускає, що удари могли бути завдані за допомогою безпілотників дальнього радіусу дії або перероблених протикорабельних ракет.

8 лютого 2023 року українські захисники влучили у військове летовище в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області, який також використовували російські війська.  Ліквідовано понад 100 загарбників.

Наприкінці січня були оприлюднені супутникові знімки, на яких видно, що російські окупанти формують лінії оборони біля аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську. При цьому на території летовища були зафіксовані літальні апарати.

Вас також можуть зацікавити новини: