Гармаш переконаний, що Росія не визнає "ЛДНР" / фото dnews.dn.ua

Росія не піде на визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" - влада не зацікавлена в ухваленні подібного рішення, яке раніше ініціювали комуністи.

Таку думку висловив член української делегації в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Дом".

"Провладна сила, партія Путіна, не зацікавлена у визнанні "ДНР", тому що це поставить хрест на Мінських угодах", - пояснив він.

Відео дня

Гармаш додав, що РФ хоче змусити Україну виконувати Мінські угоди, але за сценарієм Кремля.

Читайте такожРосійський опозиціонер пояснив, чому Путін хоче знищити Україну

"Росія намагається змусити Україну виконати Мінські домовленості, як вона їх бачить. І це дозволяє Росії, якщо це станеться, вирішити свої проблеми, які вона у вигляді ультиматумів ставить перед Заходом", - говорить експерт.

Визнання "ЛДНР" Росією: що відомо

Раніше Комуністична партія РФ на чолі з Геннадієм Зюгановим підготувала звернення до Володимира Путіна, закликавши його визнати "незалежність" окремих районів Донецької та Луганської областей.

При цьому перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін висловив сумнів, що РФ зможе визнати "ЛДНР".

У Кремлі спочатку заявили, що не бачили проекту документа, але незабаром додали, що не будуть його коментувати до прийняття рішення Держдумою.