Експерт заявив, що РФ не може повноцінно відновити діяльність знищенних НПЗ через санкції / Колаж УНІАН, скріншоти

Удари Сил оборони по російських нафтопереробних заводах створюють тло на масового незадоволення населення РФ.

"Допоки вони продають нафту та газ на зовнішній ринок, доки мають конвертовану валюту, доти вони можуть будувати ракети. Крім того, щойно це все запалає, буде створено тло для справжнього незадоволення населення, адже ціна на паливо вже суттєво пішла вгору. Єдиний момент – цей процес має бути серйозно масштабований", – заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Петро Черник. 

Він додав, що РФ не може повноцінно відновити діяльність знищенних НПЗ через санкції, які в цьому випадку можуть спрацювати.  

Відео дня

"Дуже добре, що б'ють саме по атмосферно-вакуумним трубам. Закуповувати їх на зовнішніх ринках вони точно не зможуть. Якщо мікроелектроніку вони ще можуть взяти, обманути кінцевого продавця. А якщо прийде подібний запит – буде відразу зрозуміло, для кого він і навіщо. І це величезний крок уперед, але важливо, щоб не 10-15 того всього було пошкоджено, а дійшло хоча бо до 50% і це може стати тим фактором, який підпалить путінський режим", – каже Черник.

Крім того, він пояснив, чому Україна обрала ціллю саме російську нафтопереробну галузь, а не військові аеродроми: "Зенітно-ракетні комплекси набагато краще прикривают аеродроми, ніж нафтогазову промисловість. Треба бити там, де є слабка ланка. А прикрити усі 80 заводів навіть Радянському союзу не було можливості, не кажучи вже про РФ. Крім того, якщо говорити про той ґрунт, який закладається під знищення режиму, то нафтогазова промисловість у більшому пріоритеті". 

Удари по російських НПЗ - останні новини

З початку року Україна завдала ударів по 13 нафтопереробних заводах на території Росії. За інформацією The Insider, на цьому Україна не зупиниться і продовжить бити по російських НПЗ й надалі. 

Натомість Bloomberg назвали масові удари України по російських НПЗ "новою фазою війни", де Київ зосередився на економічному ударі по Москві.

В Росії заявили, що планують посилити протиповітряну оборону неподалік НПЗ, використовуючи самохідні зенітні ракетно-гарматні комплекси наземного базування "Панцирь". Втім, у ГУР пояснили, чому це не спрацює.

Вас також можуть зацікавити новини: