ЗСУ активно знищують окупантів на фронті / facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські воїни з 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" показали як знищують ворога дронами.

Зокрема, у відео на Facebook захисники продемонстрували користь дронів на фронті, які зменшують бажання окупантів наступати.

"Ось навіщо нам потрібні пташки. Більше пташок, у ворога менше бажання наступати. Підрозділи бригади відпрацьовують дронами по позиціях противника", - пише прес-служба бригади.

Бригада "Едельвейс"

Нещодавно російський президент Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів обурився найменуванням української бригади "Едельвейс". Крім того, йому примарилась символіка Вермахту у шевронах ЗСУ.

"Нещодавно одній з бригад Збройних сил України, соромно сказати, ... присвоїли найменування "Едельвейс", як гітлерівській дивізії, яка брала участь у депортації євреїв, стратах військовополонених, у каральних операціях проти партизан Югославії, Італії, Чехословаччини та Греції", - заявив політик.

У сюжеті ТСН журналісти розкрили деталі роботи бригади "Едельвейс", яка так лякає Путіна. Вони воюють за Україну уже сьомий рік поспіль. Бойовий шлях воїнів з "Едельвейсу" охоплює майже всю лінію оборони - від Луганщини і до Маріуполя. Також вони брали участь у визволенні Київщини від окупантів.

Наразі вони вже багато місяців тримають Соледарський напрямок на Донеччині - на північ від Бахмута. Почесну назву "Едельвейс" їм надали лише в січні 2023-го.

Вас також можуть зацікавити новини: