Увечері 29 жовтня в зоні проведення ООС на Донбасі зафіксовано низку обстрілів / фото REUTERS

Два українських військовослужбовців отримали поранення в результаті обстрілу окупантами населених пунктів Водяне і Золоте-4.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці делегації України в ТКГ.

Повідомляється, що ввечері 29 жовтня в зоні проведення ООС на Донбасі зафіксовано ряд обстрілів.

"Сьогодні, 29 жовтня, о 20:40 була отримана інформація про обстріл з напрямку Ужівка на Водяне зі стрілецької зброї. Негайно через контрольний механізм, створений в рамках діяльності Тристоронньої контактної групи, українська сторона поінформувала представників СММ ОБСЄ і був введений режим тиші на 21:00. Майже одночасно (о 21:41) отримано інформацію про обстріл на цьому ж напрямку з використанням РПГ. Був використаний той же координаційний механізм і знову введено режим тиші. О 21:45 отримана інформація про поранення військовослужбовця одного з наших з'єднань", - наголошується в інформації.

Читайте такожЗбереження стійкого перемир'я на Донбасі залежить від політичної волі сторін - ОБСЄ

Також 29 жовтня о 21:40 в районі Золотого-4 в результаті застосування противником БПЛА (скидання гранати ВОГ-25) отримав легке поранення ще один український військовослужбовець.

"Зараз нашим пораненим військовослужбовцям надана кваліфікована медична допомога, їх стан задовільний", - зазначили в українській делегації.

Українська сторона направила письмову ноту на СММ ОБСЄ, в якій, зокрема, вимагає негайної реакції місії ОБСЄ на поточну ситуацію на лінії розмежування. Збройні сили України вогонь не відкривали.

Що передувало:

  • 28 жовтня на Донбасі окупанти чотири рази порушили режим тиші. Зокрема, поблизу Новгородського противник застосував 82-міліметрові міномети, гранатомети і прицільний вогонь зі стрілецької зброї, внаслідок чого один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав кульове наскрізне поранення в руку.
  • У зв'язку з цим представники України на засіданні Постійної ради ОБСЄ 30 жовтня ініціюють обговорення питання про порушення окупантами режиму тиші на Донбасі.