Основна мета окупантів - створення ілюзії обстрілів українською армією / фото facebook.com/theministryofdefence.ua

Збройні формування Російської Федерації та її найманці здійснюють провокативні обстріли напередодні засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях з метою дискредитації Об’єднаних сил.

Про це заявив головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

«Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, зазвичай, напередодні засідань ТКГ, після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму», - зазначив Хомчак.

Відео дня

За його словами, «основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними силами України населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, дискредитації сил ООС».

Так, 20 лютого, противник здійснив прицільний обстріл зі 120-мм мінометів позицій ОС, а також населеного пункту Новгородське, під час якого пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж та газопровід.

Читайте такожЗ початку доби на Донбасі п'ять порушень "режиму тиші", під ворожий обстріл потрапили житлові будинки

«Зі 122-мм артилерії вів вогонь по наших позиціях в районі населеного пункту Південне. Крім того, з позицій біля населеного пункту Горлівка, збройні формуванням РФ відкрили вогонь по власних позиціях в районі газорозподільчої станції від якого, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранені», - констатували в Генштабі ЗСУ.

Наголошується, що ситуація на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил у цілому стабільна та контрольована. На ділянках розведення сил і засобів режим тиші дотримується.

«Підрозділи Об’єднаних сил завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю, здоров’ю та для стримування противника від ведення активних дій. Будь-які звинувачення Збройних Сил України у недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодного підґрунтя», - додали в Генштабі.

Ситуація на Донбасі: що відомо