Володимир Путін хоче поглинути Україну, поділився полковник / фото REUTERS

Головна вимога президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо України - поглинання нашої держави.

Якби зараз між Україною та РФ відбулися мирні перемовини, то під час них російська сторона намагалася б "застовбити" окупаційні досягнення своїх посіпак в Україні, розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ведучій ТСН на телеканалі 1+1 Наталії Мосейчук.

За його словами, під час перемовин Росія могла б примушувати українську сторону "надати автономію" новоутворенням, які вона в нашій країні намагається створити.

Відео дня

"Путін ні на йоту не змінив своїх вимог. Його головна вимога - це поглинання України як політичної одиниці разом із територією…", - зазначив співбесідник.

Нагадаємо, Росія навесні 2014 року захопила український Крим, а пізніше вдерлася на частину сходу нашої держави й підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР". Росію покарали за агресію проти України - низка країн запровадили санкції.

Рано вранці 24 лютого РФ знову пішла на агресію проти української держави - цього разу вторгнення було масштабним. Москва назвала свої дії "спецоперацією" для "демілітаризації" та "денацифікації" України, стверджувала, що хоче нібито захистити "ЛДНР", а взяла під контроль нові території Донбасу й низку населених пунктів на півдні нашої країни.

Вас також можуть зацікавити новини: