Військовий експерт пояснив, що може спричинити смерть Володимира Путіна / фото REUTERS

Збройні cили України перехопили стратегічну ініціативу у противника, але до стратегічного перелому ще доволі далеко, у ворога є доволі великий запас міцності.

Класична воєнна поразка ворога стане причиною смерті президента РФ Володимира Путіна, розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону.

"Ми маємо тверезо усвідомлювати, що класична воєнна поразка противника в Україні призведе до смерті Путіна, і РФ стане на шлях свого колапсу", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, "дійсно, українські Збройні сили перехопили стратегічну ініціативу у противника".

"Противник не може більше нав’язувати нам логіку своїх бойових дій, і справжньою ознакою того, що ця ініціатива уже у наших руках, є системне "тютюнопаління" російських військовослужбовців і складання "бавовни" на окупованому кримському півострові. Однак, на мій погляд, до стратегічного перелому ще доволі далеко", - зазначив експерт.

Нагадаємо, російські війська рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну без оголошення війни. Супротивники захопили низку населених пунктів на сході та півдні нашої держави. ЗСУ наприкінці серпня пішли у контрнаступ на південній частині держави.

Станом на 3 вересня на українській землі знищили 49 050 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: