ЗСУ продовжують знищувати окупантыв / фото instagram.com/libkos

Лимано-Куп’янський напрямок є лідером по артилерійських ударах, оскільки російські окупанти намагаються максимально вразити українські позиції.

Про це сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону. "Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером за артилерійськими ударами – 568 разів ворог різними типами зброї бив по українських позиціях, провів 17 авіанальотів", - повідомив він.

За його словами, на цьому напрямку окупанти провели чотири безуспішні штурми в районі Масютівки та Лимана-1. "220 окупантів знищено, 55 поранено. Знищено їхню систему "Град", два міномети, два баражуючі боєприпаси "Ланцет", БПЛА "Орлан-10" і польовий склад з боєприпасами", - повідомив деталі Череватий.

Відео дня

Він зазначив, що ворог намагається максимально вразити позиції ЗСУ  артилерійським і авіаційним вогнем, а після цього штурмувати їх. Але, за словами Череватого, "навіть локального успіху за весь час окупанти не досягли". Він додав, що навесні росіяни анонсували велику наступальну операцію, але її локалізовано до боїв. Українські військові не дають окупантам перехопити ініціативу.

Череватий зазначив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони тримають ініціативу, штурмують і тиснуть ворога по флангах. При цьому ворог відчайдушно чинить опір. "За цю добу 480 разів ворог наніс удари мінометами та артилерією, здійснив авіанальот", - повідомив Череватий. Він зазначив, що на цьому напрямку відбулося 15 боєзіткнень, в ході яких вдалося знищити 80 окупантів, 126 - поранити. Також знищено два ворожих БМП, 6 польових складів з боєприпасами, 5 автомобілів і БПЛА "Орлан-10".

Війна в Україні: новини

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що проводиться робота для того, щоб якомога швидше звільнити Бахмут. В інтерв’ю "BBC News Україна" він наголосив, що там російські окупанти перебувають у напівоточенні. Зараз українські військові перейшли до активних контрнаступальних дій, щоб покращити тактичне положення і охоплення Бахмута з флангів і створити таким чином умови для взяття ворога в оточення.

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов в ефірі "24 каналу" сказав, що Бахмутський напрямок за інтенсивністю боїв поступився Куп'янському.

Вас також можуть зацікавити новини: