Сили оборони України на півдні нищать ворога  / фото 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка

Російські війська завдали десятки ударів по українському півдню, у тому числі запустили три ракети по Одещині, Миколаївщині та Херсонщині, але вони вибухнули у повітрі.  

Як повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України, оперативна обстановка в цій зоні відповідальності залишається напруженою.  

За даними українських військових, протягом доби противник здійснив пуски крилатих ракет тактичною авіацією з акваторії Чорного моря. Три ракети невизначеного типу були спрямовані ворогом ввечері на Миколаївщину, Херсонщину та Одещину, але не досягли цілей, здетонувавши в повітрі.

Відео дня

Пізніше крилатою ракетою Х-59 ворог завдав удару по передмістю Кривого Рога. Внаслідок влучання по території дачного кооперативу загинула людина та поранено ще одну цивільну особу, пошкоджено три будинки.

Одночасно із пуском КАБів по прифронтових територіях літаки тактичної авіації випустили ракети Х-59 по Миколаївщині та Херсонщині - удари припали на відкриті території.

"Вночі ворог також завдав комбінованого удару крилатими ракетами "Іскандер-К" та БпЛА типу "Shahed-131/136" по Кривому Рогу. На промисловому підприємстві є руйнування будівель. Сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Минулося без загиблих та постраждалих", - розповіли у пресслужбі.

Зазначається, що протягом доби обліковано 10 ворожих авіаційних ударів із застосуванням 30 керованих авіабомб по населених пунктах правобережної Херсонщини – населених пунктах Берислав, Ольгівка, Микільське, Тягинка, Миколаївка. Внаслідок ударів загинула цивільна людина, один будинок зруйновано, пошкоджено ще півтора десятка житлових будинків.

Окрім того, росіяни продовжують скидати осколкові боєприпаси з дронів по населених пунктах, місцях імовірного скупчення людей. Двічі за добу таких атак зазнала Золота Балка.

Також ворог здійснив близько 50 артилерійських обстрілів з використанням понад 290 снарядів, у тому числі 8 обстрілів населених пунктів Миколаївщини та Херсонщини. Внаслідок обстрілів пошкоджено 5 приватних будинків та господарчу будівлю.

Водночас Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. Зокрема, за минулу добу ліквідовано 28 окупантів. Знищено дві БМП, гармату, станцію радіоелектронної боротьби "Поле-21" та 6 одиниць автобронетехніки.

Наразі у Чорному морі перебуває чотири кораблі ворожого флоту, з них на бойовому чергуванні один підводний ракетоносій, споряджений чотирма ракетами типу "Калібр".

Війна в Україні - ситуація на півдні

Як повідомляв УНІАН, напередодні на півдні підрозділи ЗСУ знищили потужний комплекс противника "Сонцепьок" та інше озброєння - самохідну артилерійську установку "Мста-С", сім гармат, дві бойових машини піхоти та 13 одиниць автобронетехніки.

Вчора корабельне угруповання ворожого флоту було розгорнуто в кількості 8 одиниць. З них 7 - в Чорному морі та один в Азовському. На бойовому чергуванні перебував  підводний ракетоносій, спорядження якого може становити чотири ракети типу "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: