Німеччина схвалила постачання боєприпасів Україні / фото REUTERS

Парламент Німеччини схвалив закупівлю  боєприпасів для САУ Panzerhaubitze 2000, танків Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma. Вони будуть виготовлені як для потреб Бундесверу, так і для України.

Про рішення повідомила прес-служба Міноборони країни. "Напад РФ на Україну суттєво змінив  політику безпеки. Це змушує закуповувати додаткові боєприпаси – як для Збройних сил Німеччини, так і для ЗСУ", - пояснюється в повідомленні. 

Також там зазначається, що ЗСУ використовують на фронті Panzerhaubitz 2000 і танки Leopard 2, тому потреби у 155-мм артилерійських снарядах для гаубиці і 120-мм снарядах для бойового танка покриваються за допомогою Німеччини.

Відео дня

При цьому у Міноборони країни підкреслили, що з початку війни Україна  отримала значні обсяги боєприпасів зі складів Бундесверу.

Допомога Німеччини Україні

Німеччина допомагає Україні з самого початку війни. Спочатку її допомога була вельми скромною, але потім ситуація змінилась. В даний час країна активно приймає біженців, надає фінансову та військову підтримку. Так, 21 червня стало відомо, що Берлін передав Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшли високоточні керовані боєприпаси.

Вас також можуть зацікавити новини: