Пошкоджено виробничі приміщення ПАТ "Енергомашспецсталь" / фото t.me / kramatorsk_rada

В результаті ракетного обстрілу окупантами Краматорська Донецької області пошкоджено виробничі приміщення ПАТ "Енергомашспецсталь".

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, вранці 5 травня збройними силами ворожої армії РФ здійснено ракетні удари по Краматорську.

Відео дня

"За попередніми даними, поранення отримали 25 цивільних осіб. Пошкоджені виробничі приміщення ПАТ "Енергомашспецсталь" - найбільшого українського виробника спеціальних литих і кованих виробів для металургії, енергетики, суднобудування та загального машинобудування. Крім того, руйнувань зазнали 12 житлових будинків, а також приміщення загальноосвітньої школи та будівлі швидкої допомоги", - йдеться в повідомленні.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст.438 КК України).

Повна інформація про постраждалих та пошкоджену інфраструктуру встановлюється.

Війна в Україні:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • 5 травня окупанти здійснили ракетний обстріл Краматорська. В результаті удару постраждали щонайменше 25 осіб, пошкоджені житлові будинки, школа і численні об'єкти цивільної інфраструктури.