Найманці ПВК "Вагнер" покинули Бахмут, заявив Череватий / фото ua.depositphotos.com

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" покинули Бахмут Донецької області. Наразі в місті залишаються російські десантники та інші сили окупаційних військ.

"Вони звідти вийшли, точніше буде сказати – ганебно втекли. Зараз там головною діючою силою є повітряно-десантні підрозділи противника. І це чіткий маркер, наскільки для них важливий Бахмут і як важливо його втримати. Адже 10 місяців вони його не могли взяти й не взяли до кінця. І дуже швидко його втратити – це було б піком приниження, – наголосив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. 

Він додав, що поряд із десантними підрозділами у Бахмуті досі є піхотні підрозділи російських окупаціних військ. Також там присутні представники інших ПВК, які пов'язані з Міноборони РФ, та набрані з кримінальників штурмові роти "Шторм Z".

Відео дня

Війна в Україні: важливі новини

26 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники звільнили село Рівнопіль Донецької області. Воно перебувало під окупацією з березня 2022 року. 

У Силах оборони України розповіли деталі про звільнення Рівнополя. Село було оточене мінними полями, через що українським воїнам довелося пробивати коридори для деокупації населеного пункту. 

Водночас у Генеральному штабі ЗСУ зазначили, що протягом доби ворог намагався наступати на чотирьох напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Ці спроби були безуспішними.

Вас також можуть зацікавити новини: