Окупанти змушують людей переводити авто на російські номери / фото hromadske.radio

Російські загарбники продовжують тероризувати населення на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, на окупованій частині Запорізької області росіяни посилили перевірки автомобілів на українських номерах.

Як повідомляють у Центрі національного спротиву, власників автомобілів на українській реєстрації затримують на блокпостах. 

Зазначається, що окупанти "наполегливо "переконують" власників зареєструвати автівку в російських органах влади, погрожуючи, що в майбутньому машини на українських номерах будуть конфісковуватиcь".

Відео дня

Ситуація на окупованих територіях України

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що росіяни "закрутили гайки" у Запорізькій області. На окупованій частині регіону ворог пропонує мешканцям писати відмови від українського громадянства та приймати російське. Зазначається, що тим, хто відмовляється, погрожують звільненням та подальшим переслідуванням.

Крім того, на Луганщині та Запоріжжі росіяни створюють табори для навчання сотень завербованих до лав ПВК "Вагнер" увʼязнених. За даними Центру нацспротиву, до одного з таборів у Луганській області нещодавно прибули 200 осіб, а ще 250 – прибудуть до кінця місяця. 

Вас також можуть зацікавити новини: