У Запорізькій області ворог "закрутив гайки" / фото ua.depositphotos.com

На тимчасово окупованій території Запорізької області російські окупанти пропонують у письмовому вигляді відмовлятися від громадянства України та приймати російське.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 понеділка, 15 травня. "Віднедавна на тимчасово захопленій території Запорізької області особам, які погодились співпрацювати з російськими окупантами, запропоновано зафіксувати у письмовому вигляді відмову від громадянства України та прийняти російське", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що тим, хто відмовляється, загарбники погрожують звільненням із робочих місць з подальшим переслідуванням. 

Ситуація в Запорізькій області - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 5 травня гауляйтер захопленої частини Запорізької області Євген Балицький оголосив евакуацію з міста-супутника ЗАЕС - Енергодара, а також з Токмака, Пологів, Василівки та інших. 

11 травня міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що упродовж тижня загарбники намагалися вивезти цивільних з понад 18-ти населених пунктів. Проте, як зазначив мер, навіть ті нечисленні люди, які погодились виїхати, повертаються назад.

Вас також можуть зацікавити новини: