Росія атакує Київ ракетами та "Шахедами" / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Росія останнім часом ледь не щодня обстрілює територію України, з початку травня вже було кілька атак на Київ. Військовий експерт та учасник російсько-української війни Олексій Гетьман оцінив, яких цілей РФ намагається досягти цими ударами.

"Київ показує те, чого не показує жодна протиповітряна оборона у світі. Ми маємо цим пишатися з вами. Ми збиваємо 100% цілей, які по нас летять", - каже він в ефірі 1+1. Й додає, так, є влучання уламків у будівлі, але цього не уникнути часом, на жаль.

"Чому вони це роблять? Ну, це дослідив американський Інститут дослідження війни. Він каже, що так вони хочуть показати начебто нашій владі, нашому військово-політичному керівництву, що вони здатні робити масовані атаки, що вони здатні стримати наші наступальні дії", - заявив Гетьман.

Тобто, пояснив він, так масованими ударами російські окупанти хочуть зупинити контрнаступ ЗСУ, але ці сподівання марні.

Атаки росіян по Києву 8-9 травня 2023

У ніч на 8 травня Росія атакувала українську столицю "Шахедами", тієї ночі ППО збила усі 35 дронів-камікадзе. Уламки Shahed-136/131 пошкодили будинок у Святошинському районі, було пошкоджено й авто. У Солом'янському районі пошкоджено резервуар із дизпальним, також були пошкоджені автомобілі.

За словами мера Кличка, у Святошинському районі пострждали будинки, школа й дитсадок, 5 людей поранені.

9 травня по Києву окупанти запустили близько 15 ракет типу Х-101. Їх збили, та уламки впали у Голосіївському та Шевченківському районах столиці.

Детальні наслідки атак РФ по Києву озвучив заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко: назвав кількість пошкоджених авто та будівель.

Вас також можуть зацікавити новини: