Експерт оцінив загрозу від виробництва дронів Іраном і РФ / фото Telegram-канал Андрія Цаплієнка

Спільне виробництво дронів-камікадзе Ірану та Російської Федерації може загрожувати Україні. Москва все ще здатна виробляти деяке озброєння та боєприпаси, тому війну затягувати не можна.

"Це велика загроза для України, оскільки спільне виробництво дронів – це тільки один з аспектів. Росія інтенсивно нарощує виробництво тих озброєнь, які вони можуть розробляти. Попри обмеження, пов'язані з санкційною політикою, Росія здатна виробляти величезну кількість озброєнь, боєприпасів", - розповів військовий експерт Олексій Мельник в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

При цьому він вказав, що війну затягувати не можна через її здатність виробляти зброю, тому необхідно розгромити російську армію на полі бою.

Відео дня

"Це якраз про те, чому цей конфлікт не можна затягувати. Тому що є небезпека того, що Росія поставить всю країну на військові рейки. Тоді фінал змагання між російськими ресурсами та ресурсами України за підтримки наших партнерів буде дуже складно прогнозувати. Тому найбільш оптимальний варіант завершення цього конфлікту - це забезпечення якнайшвидшого розгрому Росії на полі бою", - підсумував експерт.

Чутки про виробництво дронів Іраном та РФ - що відомо

Журналісти The Wall Street Journal з'ясували, що Іран і Росія ведуть таємні переговори про спільне виробництво дронів-камікадзе Shahed-131/136. Росіяни активно їх використовують для знищення енергетичних об'єктів України.

Зазначається, що на початку січня 2023 року делегація Ірану відвідала Росію через будівництво заводу для виробництва БПЛА. Іранські чиновники відвідали місце будівництва заводу в Єлабузі. Вони розраховують, що завод зможе виробляти не менше 6 тисяч безпілотників на рік.

Своєю чергою військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що завод в Росії не побудують швидко, і зазначив, що його потужностей навряд чи вистачить, щоб видавати по 6 тисяч дронів на рік.

Вас також можуть зацікавити новини: