Гроші, заховані в офшорах, допомагають президенту РФ воювати з Україною / фото REUTERS

П'ять місяців військового вторгнення Росії в Україну показали, що президент країни-агресора Володимир Путін оплачує ведення війни в Україні з офшорів.

Про це повідомляє OCCRP.

Як йдеться в матеріалі, саме гроші, заховані в офшорах, допомагають президенту РФ воювати з Україною.

Відео дня

"Путін - більша загроза для США, ніж свого часу був Гітлер, а підставні компанії — його найкращі друзі. Підставні компанії, що фінансують російську армію, - саме те, що вбиває ні в чому не винних цивільних осіб в Україні", — йдеться в матеріалі.

Як пише видання, всі активи російської еліти в офшорах можна відстежити та оприлюднити, але для цього "потрібна політична воля".

OCCRP:

OCCRP - проект розслідування фактів корупції та організованої злочинності.  Заснований у 2006 році консорціум слідчих центрів, засобів масової інформації та журналістів, що працюють у Східній Європі, на Кавказі, в Центральній Азії та Центральній Америці.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередили зусилля на захопленні Східного регіону України.

20 липня 2022 року ЗСУ відбито просування окупантів на Харківщині, штурмові дії загарбників на Краматорському напрямку, а також відбита розвідка боєм окупантів на Авдіївському напрямку.

Українські захисники продовжують контрнаступні заходи на півдні країни. На день раніше ЗСУ пошкодили критично важливий для переміщення ворога Антонівський міст у Херсоні.

Таким чином, на думку експерта Дениса Поповича, ВСУ розпочали другий етап підготовки до контрнаступу на Південному фронті.

У боях українські сили знищили майже 39 тисяч окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Станом на 22 липня 2022 року російські війська в Україні не могли вийти з оперативної паузи.

Вас також можуть зацікавити новини: