Донецьк і Луганськ силою не звільнятимуть / фото: dnews.dn.ua

Деокупація підконтрольних бойовикам Донецька і Луганська військовим шляхом наразі не розглядається, оскільки її наслідком стане руйнування цих міст.

Про це заявив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов у коментарі сайту "Обозреватель".

"Українська армія не має можливостей і повноважень атакувати ворога на територіях, які є густонаселеними. Фактично весь Донбас – це густонаселена агломерація. Тому за жодних умов українська армія не стане атакувати Донецьк, Луганськ на кшталт того, як це було під час другої чеченської кампанії на території РФ", – пояснив він.

Відео дня

За словами експерта, для того, щоб "захопити місто" до входження до нього першого солдата, його треба зруйнувати вщент. 

Читайте такожРосія відмовилась продовжити чинність мандату ОБСЄ у пунктах пропуску на кордоні з Україною

"На такий сценарій українська армія за жодних умов не погодиться", – каже Селезньов. І при цьому допускає можливий контрнаступ у контексті "тактичних епізодів".

"Коли російський ворог намагається атакувати наші позиції, опорні або спостережні пункти вздовж лінії розмежування, то, безумовно, там контратакувальні дії можуть бути реалізовані з використанням штатної зброї, а також зброї, яка надається на підтримку за рішенням старшого начальника", – пояснив Селезньов.

Він також наголосив на важливості використання ЗСУ високоточної зброї для ефективного знищення ворога.

Як повідомляв УНІАН, напередодні віце-прем'єр Олексій Резніков запевнив, що Україна не звільнятиме силовим шляхом окупований Росією Крим.