REUTERS

Росія намагається поповнити втрати живої сили, обіцяючи контрактникам захмарні зарплати та можливість мародерства.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram.

"Після катастрофічних втрат в Україні для відновлення боєздатності військових частин російське командування всілякими методами намагається залучити росіян до проходження військової служби за контрактом", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у тимчасово окупованих районах України відбувається примусова мобілізація чоловіків та відправка їх на неминучу смерть, а в центральних регіонах країни-окупанта на службу за контрактом запрошують обіцянками високої зарплати, соціальних пільг та можливості безкарного грабежу і мародерства.

"За даними військової розвідки України тільки в Центральному військовому окрузі Росії за період січень – квітень 2022 року укладено 2861 контракт на проходження військової служби, –  повідомили в управлінні. – Варто відзначити, що більшість росіян, попри ймовірність загибелі в Україні, спонукають до військової служби їхні батьки та родичі".

Нагадаємо, за даними розвідки, російські окупанти здивовані активністю і самоорганізацією українців на тимчасово окупованих районах. 

Вас також можуть зацікавити новини: