З'явилася цікава новина про ворожий літак Су-34 / фото ua.depositphotos.com

У російських пабліках з'явилося фото ворожого винищувача-бомбардувальника Су-34 з підписом: "Літак захворів".

Про це повідомляє Defence 24. На кадрах видно, що водій автомобіля знімає, як територією Російської Федерації у вантажівці перевозять розібраний на частини літак. На думку журналістів, фронтову машину, пофарбовану в синьо-зелений камуфляж, відправили на ремонт. У причепі знаходився лише фюзеляж без крил, стабілізаторів тощо.

За даними видання, на літаку було ретельно замальовано або проклеєно стрічкою маркування, яким можна було визначити, з якої військової частини він прибув. Тож складно судити, чому саме Су-34 відправили на ремонт.

Відео дня
У мережі показали дуже "хворий" Су-34 росіян / колаж зі скріншотів

Один із варіантів - літак просто зношений внаслідок інтенсивної експлуатації. "Необхідно пам'ятати, що російська бойова авіація інтенсивно використовується майже два роки. І хоча російське командування свої літаки береже, злети, посадки та багатогодинне перебування у повітрі призводять до зносу планерів та встановлених у них вузлів", - йдеться у повідомленні.

Також не виключено, що бомбардувальник зазнав пошкодження під час виконання бойового завдання.

"Українські джерела неодноразово повідомляли про збиті Су-34, але знайти докази цього було складно", - зазначає видання. Причина полягає в тому, що пошкоджень, завданих російським літакам, було завдано, коли вони знаходилися у своєму тилу, і багато влучень не вдалося задокументувати. Таким чином, вказаний бомбардувальник може бути однією з пошкоджених цілей.

Важливі новини про втрати ворога на 12 лютого - це варто знати

Як повідомляв УНІАН, у січні ЗСУ збили російський А-50 - літак далекого радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління противника - борт Іл-22. За словами колишнього інженера-конструктора, авіаційного експерта Костянтина Криволапа, таких літаків А-50 РФ мали дев'ять штук. Вони виконують низку функцій, зокрема, забезпечують контроль та радіолокаційну розвідку всього простору навколо кордонів.

Варто зазначити, що загальні повітряні втрати ворога на 12 лютого 2024 року такі - знищено вже 332 літаки супротивника й 325 гелікоптерів.

Вас також можуть зацікавити новини: