Петро Черник оцінив ситуацію в районі Авдіївки / фото з телеграм-каналу Ганни Маляр

Оскільки російським окупантам не вдалося перемогти Україну, вони прагнуть виконати завдання-мінімум та вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. "Воротами" для виконання цього завдання є Авдіївка та Бахмут.

Таку думку в ефірі "24 каналу" висловив військовий експерт Петро Черник. Він зауважив, що бої за Авдіївку набули політичного сенсу – місто важливе для окупантів, оскільки захопити його наказав сам Путін. 

"Цар сказав брати, а йому ніхто відмовити не може. Так у Росії все побудовано", – пояснив Черник. 

Відео дня

За словами експерта, за майже місяць росіяни не просунулись навіть на бойові порядки прориву батальйонів. Згідго з оперативно-тактичними показниками окупантів, механізований полк має проривати 3 на 5 кілометрів – це батальйонні тактичні порядки.

"Вони просунулися на кількасот метрів, а втратили дивізію, більше ніж 12 тисяч людей точно втратили. Наразі важко, дошкульно, боляче, але таки по-нашому", – констатував Петро Черник. 

Війна в Україні: важливі новини

За даними Генерального штабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося 57 бойових зіткнень. Росіяни намагалися штурмувати українські позиції на кількох напрямках. Лише на Куп’янському напрямку українські оборонці відбили 15 ворожих атак

Тим часом окупанти продовжують тероризувати мирні міста України. Так, по правобережжю Херсонщини ворог протягом доби скинув 85 авіабомб. Це рекордна кількість.

Вас також можуть зацікавити новини: