Розкрито особливості характеру Олександра Сирського / фото facebook/CinCAFofUkraine

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський "насправді строгий".

Про це розповів український бізнесмен Всеволод Кожемяко, який організував добровольче формування територіальної громади "Хартія", що згодом стало однією з бригад Національної гвардії, в інтерв'ю "Українській правді".

Восени 2022 року "Хартія" брала участь у контрнаступальних діях у Харківській області, які планував Сирський, тоді ще перебуваючи на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ. За словами добровольця, він знав Сирського ще до контрнаступу.

Відео дня

"…Це професійний військовий, він великий трудоголік і мало спить. Що не є добре. Як людина, то він достатньо закритий… Зі, скажімо, певним контролем емоцій", - сказав він.

Воїн додав, що з нинішнім головнокомандувачем тяжко домовитися, але, коли той щось обіцяє, то виконує. "Важко сходиться з людьми, мало вірить словам. Він ерудований, начитаний… Знаєте, жодного разу не чув, щоб він кричав. Але водночас може спокійним голосом прибити "зальотчика" до підлоги", - розповів співбесідник.

Олександр Сирський став головнокомандувачем ЗСУ - що відомо

Президент Володимир Зеленський 8 лютого цього року підписав указ, яким звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Залужний був головнокомандувачем української армії з 2021-го. На цю посаду очільник держави призначив Сирського.

Наприкінці лютого український лідер детально пояснив, чому наважився на звільнення Залужного. За словами Зеленського, кадрова зміна, у тому числі пов'язана з перезавантаженням військового командування. Він підкреслив, що громадяни України мають упускати бюрократію, оскільки "у нас немає іншого шансу".

Вас також можуть зацікавити новини: