Карась прогнозує швидку деокупацію Херсона / фото ua.depositphotos.com

Вже у липні можуть з'явитися гарні новини щодо звільнення окупованого Херсона, це може статися раніше, ніж очікувалося.

Такий прогноз висловив військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч і активіст Євген Карась, передає "Апостроф".

"Представники ГУР оцінили, що, можливо, Херсон буде звільнений у коротші терміни, ніж ми це планували, і що з високою ймовірністю вже в липні будуть хороші новини. Якщо я не помиляюся, це Кирило Буданов особисто говорив. І це публічна й офіційна оцінка стану справ, зокрема, по Херсонському напрямку", - сказав він.

Відео дня

Російські окупанти, за даними Карася, чекають і бояться наступу ЗСУ на Херсонському та Запорізькому напрямках. Він також прокоментував нещодавню заяву диктатора Путіна про "перепочинок" окупантів у Луганській області. Таким чином, вважає боєць, диктатор приховує нездатність РФ наступати далі.

"Можливо, вони будуть перекидатися до Херсонської області, але це не дуже допоможе, тому що наші війська будуть до цього готові. Операція в Херсонській області, я думаю, буде розвиватися в ті терміни, які визначив Генштаб", - додав він.

Карась запевнив, що ЗСУ вистачає західної зброї для просування вперед, однією з причин прискорення її поставок він назвав варварські бомбардування Росією українських міст.

"На нас дійсно чекають хороші новини. Це те, що я бачив, враховуючи стан російських військ. Липень буде дуже цікавий для нас у цьому контексті", - резюмував він.

Що цьому передувало

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов заявив. що в даний час Україна не готова звільняти Херсон від російських окупантів, хоча ЗСУ і знаходяться від нього на відстані 17 кілометрів.

Своєю чергою російський опозиційний публіцист Андрій Піонтковський впевнений, що звільнення Херсона від окупантів повалить РФ в справжній шок, там завалиться вся "піраміда брехні".

В Американському інституті вивчення війни напередодні заявили, що ЗСУ продовжують створювати умови для контрнаступу на Херсон.