Терористи захопили Донецьк навесні 2014 року / dnews.dn.ua

Колишній футболіст донецького "Металурга" Володимир Польовий, який нині грає в Запоріжжі, розповів про події весни 2014 року, коли бойовики захоплювали Донбас.

Про це йдеться в його інтерв'ю сайту FanDay. Польовий розповів, що тоді у складі "Металурга" були тренер і гравець з Росії, які дивувалися з приводу того, що відбувається. "Я говорив, що все нормально, кілька днів побуде і все завершиться. Мені так здавалося, тому що як це взагалі могло статися?!", - каже він.

Польовий розповів, що все почалося із захоплення ОДА, блокпостів і перестрілок, а в кінці травня - початку червня "події понеслися".

Відео дня

"22-го травня ми з сім'єю полетіли на відпочинок, а 26-го захопили аеропорт. Багато хлопців з відпочинку не могли повернутися до Донецька, вже брали квитки в Запоріжжя. Пам'ятаю, як нас відпускали у відпустки, то говорили, щоб ми приїхали на тиждень в Донецьк, потренуватися, а потім на збори. Ми їхали на машині, проїжджали блокпости. Біля бази донецького "Металурга" зробили великий блокпост і ми щодня протягом тижня їздили через нього. Добре, що не перевіряли, я ще встиг речі вивезти. Була комендантська година", - розповідає екс-гравець донецької команди.

Читайте також"Майбутнє виглядає не дуже": журналіст показав красномовне фото з передмістя Донецька

"Пам'ятаю свій останній момент в Донецьку. О шостій ранку ми виїхали з бази "Металурга" в бік Дніпра або Запоріжжя. Нас зупинили, перевірили, запитали куди - ми сказали, що спортсмени, на збори, і поїхали. Те, що було потім, розповідали хлопці - не дуже приємні спогади. Згадувати таке страшно і не хочеться", - додав він.

Легіонери "Металурга" також своїми очима бачили, як бойовики поступово окуповують місто.

"Коли ми завершили чемпіонат і всі полетіли по домівках, начебто все нормально було. Але згодом легіонери вже не прилітали, тільки українці. Легіонери приєдналися на зборах. Те, що відбувалося в березні, вони бачили. Вже потім пішло: прямо посеред білого дня викидали людей з машин, забирали автомобілі і їхали - і все. Нічого не пояснювали, нехай в машині в той момент жінки, чоловіки, діти, це нікого не цікавило", - описав Польовий події весни 2014-го в Донецьку.

Зазначимо, донецький "Металург" після переїзду зі столиці Донбасу недовгий час пограв у чемпіонаті України і припинив своє існування в липні 2015 року.

Раніше повідомлялося, що бойовики "ДНР" влаштували в Донецьку новий "апокаліпсис". Також УНІАН писав, що окупанти позбавили Донецьк транспорту вечорами і самі визнали це.