Російських полонених побільшало / скріншот

ЗСУ б’ють власні рекорди за кількістю одночасно взятих у полон окупантів. Лише за один раз до обмінного фонду України під Бахмутом потрапили 40 росіян, а під Мар'їнкою - 14.

Такі цифри поширюють мережею, хоча в Генштабі їх поки що не коментують. Натомість показують відео, як йдеться в сюжеті ТСН.

Полонені - з Татарстану, Башкортостану, Чебоксар і житель тимчасово окупованої Макіївки Донецької області. За словами речника Сил оборони Таврійського напрямку Олексія Дмитрашківського, росіяни почали набирати ув'язнених вже й до регулярного війська. Саме до таких підрозділів належать ці полонені.

Усі вони під час допитів традиційно нарікають на командування, радянські бронежилети й чималі втрати. Присягаються, що не хотіли нікого вбивати.

Російські полонені в Україні

У лютому 2023 року журналісти показали умови, в яких перебувають військовополонені росіяни в одному з українських таборів: вони провели з окупантами під одним дахом весь день в рамках своєї ревізії.

Зазначимо, що Україна сумлінно виконує всі свої зобов'язання щодо утримання російських військовополонених, на відміну від РФ. За відповідними умовами стежать міжнародні організації. 

Російські полонені окупанти часом вражають своєю неосвіченістю й недалекоглядністю. Так, рашист Іван Приходько в українському полоні заявив, що в Україні мешкає мільярд людей.

Вас також можуть зацікавити новини: